Italiens förbundskapten: ”Har inte avgått”

Uppdaterad
Publicerad

Gian Pero Ventura avgår efter Italiens kanske största fiasko VM-någonsin, hävdar Sky Italia. Men det förnekar förbundskaptenen själv – i alla fall att det skett än.

– Jag har inte avgått för jag har inte hunnit prata med presidenten i förbundet. Jag har bara varit i omklädningsrummet och sagt hej då till spelarna, säger Ventura som tog på sig förlusten helt och hållet och var stolt över sitt lags prestation.

Han försäkrade att Italien skulle slå ut Sverige ur playoff – redan innan det första playoff-mötet.

Men mardrömmen tog inte slut med 0–1-förlusten på Friends. Inför kvällens möte på San Siro hyllades spelarna när deras namn lästes upp – men när det var dags för Ventura busvisslades det unisont. Ändå visade han stöd till det San Siro som hånade honom.

VM-kval fotboll

– Jag är ledsen för spelarna och för den här arenan som än en gång visat hur varma och starka de kan vara. Jag tackar San Siro för de hjälpte oss hela vägen in i kväll, säger Ventura.

”Jag är stolt”

Den italienske förbundskaptenens mardröm hade bara börjat i och med busvisslingen. 0–0 i matchen skickade hans Italien ur VM för första gången sen 1958 i vad som beskrivs som ett av tidernas fiasko i Italien.

– Jag är stolt över att varit en del av Gli Azzurri och fått chansen att jobba med stjärnor – och blivande stjärnor, säger Ventura, i vad som blev avskedsmatch för Gianluigi Buffon och flera andra stjärnor, och fortsätter:

– Jag kommer att prata med ledningen och förbundet de kommande dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet