Carlo Tavecchio ryker

Italienska fotbollförbundets chef avgår

Uppdaterad
Publicerad

Det italienska VM-kval-fiaskot har skördat ännu ett offer. Nu avgår chefen för det Italienska fotbollförbundet Carlo Tavecchio, en vecka efter att tränaren Gian Piero Ventura fått sparken.

Efter att Sverige bragdartat slagit Italien i playoff-spelet i VM-kvalet, har Italienska röster ropat efter förändring i den Italienska fotbollsvärlden.

Italienska fotbollsförbundets chef Carlo Tavecchio skyllde fiaskot på tränaren Gian Piero Ventura men nu tvingas han själv även bort från sin post.

VM-kval fotboll

– Jag avgår av politiska skäl, inte sportsliga. Vi missade VM och det har blivit en tragedi, sade en förargad Tavecchio under en presskonferens.

– Jag får betala för Ventura, trots att det inte var jag som valde honom. Någon före mig har sått fröet för denna tragedi, fortsatte Tavecchio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet