Italienska medier: ”Kom hem, Ibra”

Uppdaterad
Publicerad

Ibra, kom hem.

En av många rubriker i italienska medier i dag, i ett land och en stad som drömmer om Zlatan Ibrahimovics återkomst.

Över sju år har gått sen Zlatan lämnade Milan och Italien för PSG och Frankrike. Men han är fortfarande lika saknad och önskad. Efter sina totalt sju år i landet, i Juventus, Inter och Milan, har Zlatan med sitt spel och även sitt sätt vunnit en plats i många italienares hjärtan.

– Han är en älskad diva, vi italienare uppskattar personligheter, säger Alessandra Bocci.

Hon har bevakat Milan för Italiens största sporttidning, Gazzetta dello Sport, sen 1993. I dag torsdag pryder Zlatan tidningens rosa förstasida med rubriken ”Torna a casa, Ibra”. Kom hem, Ibra.

Ett av de största samtalsämnena

I uppsjön radio- och tv-kanaler som sänder fotbollssnack non stop är Ibra också ett av de största samtalsämnena. Det har talats i flera år om en återkomst till Milan och varje gång har fansen blivit lika besvikna. Men nu när den svenske stjärnan lämnat LA Galaxy kanske drömmen om konungens återkomst kan bli verklighet. Zlatans agent Mino Raiola träffade i går flera personer i Milans ledning för lunch och samtal på lyxhotellet Me Milan Il Duca Hotel. Zlatan uppges ha lovat att fatta ett beslut inom några veckor. En del italienska fotbollsexperter ifrågasätter dock vad han, vid sin ålder, kan tillföra och om han kommer att ena eller splittra klubben. Carlo Pellegatti, en av Italiens främsta Milan-journalister och känd tv-profil i Mediaset, är dock inte rädd för att Zlatan skulle misslyckas.

– Det är sant att han är 38 år men han skulle inte komma bara som en spelare, han skulle komma som en ledare, en frälsare, någon som ger hopp, en symbol för fansen och de unga, säger Pellegatti.

Ligaguld med Milan 2011

Zlatan var med om att leda Milan till ligaguld 2011 men sedan dess har klubben haft många svåra år.

I ett höstligt Milano där transfersnacket börjar ta fort på allvar inför januarifönstret är Zlatan därför det största namnet på den italienska fotbollshimlen.

Andra klubbar som Napoli, Roma, Fiorentina och framför allt Bologna nämns också. Men de flesta menar att om Ibra inte väljer att sluta spela och kommer tillbaka till Italien, då är Milan hans förstaval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.