Zlatan hintade på Instagram och välkomnas av italienska tidningen Gazzetta dello Sport. Foto: Instagram/La Gazzetta dello Sport

Här är Zlatans hint – och välkomnande i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic uppges vara klar för en återkomst i Serie A-klubben Milan.

Den svenske fotbollsstjärnan pryder fredagens omslag av sporttidningen La Gazzetta dello Sport – och han svarar med ett par röda ögon.

”Gazzettan” har en förstasida med rubriken ”ArrIbra!” som syftar till det italienska ordet för ankomst, arrivo, och slår fast att anfallsveteranen återvänder till klubben han spelade för åren 2010–2012.

Enligt tidningen så har 38-årige Ibrahimovic och Milan kommit överens om ett kontrakt som gäller säsongen ut och som kan förlängas med ytterligare ett år. Halvårskontraktet ska vara värt 3,5 miljoner euro, motsvarande drygt 36,5 miljoner kronor, enligt La Gazzetta dello Sport.

Zlatan hintar med ”röda ögon”

På Instagram har Zlatan Ibrahimovic lagt upp en bild på sig själv i kostym med högerhanden pekandes på sin ena kind och mot sina ögon. ”Ibras” vanligtvis mörka ögon är redigerade till röda, med en liten svart kant runt linserna. Något som kan syfta till Milans rödsvarta tröjfärg.

Enligt Jennifer Wegerup, SVT:s korrespondent i Italien, är det helt klart med en återkomst till Milan.

– Ja, det stämmer, det är klart nu. Jag har pratat med mina kollegor i andra medier, bland annat La Gazzetta dello Sport. Det är klart, han väntas komma strax efter nyår, troligen redan den första januari.  Då blir det läkarundersökning och sedan ska det skrivas på.

Wegerup berättar att det råder en Zlatanfeber i Milano nu.

– Det är stor entusiasm och många supportrar som har väntat på honom.

Milan spelar sin nästa match på trettondagen, den 6 januari, hemma på San Siro mot Albin Ekdals Sampdoria.

Zlatan Ibrahimovic har de senaste två åren spelat för den amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy, hans nuvarande kontrakt löper ut vid årsskiftet.

ARKIV: Zlatans galna cykelspark mot England (2012):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.