Jacob Bergström Foto: Bildbyrån

Jacob Bergström klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Bergström lämnar Mjällby AIF.

Anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården.

– Det här känns fantastiskt, säger han i klubbens pressmeddelande.

Sedan januari 2020 har Jacob Bergström tillhört Mjällby. Stora delar av säsongen 2022 blev förstörd av en hjärnskakning som 27-åringen ådrog sig på försäsongen. Men under hösten var han tillbaka på plan.

Hans kontrakt med Mjällby löpte ut den sista november i år och nu står det klart att karriären fortsätter i Djurgårdens IF.

– Det här känns fantastiskt, en otrolig möjlighet att få komma hit. Det har alltid varit min förening närmast hjärtat så det är en dröm som går i uppfyllelse att krita på för Djurgårdens IF, säger han själv i klubbens pressmeddelande, där han även bekräftar att han haft olika alternativ, men att Dif var det självklara valet.

”Ger oss ett verktyg i anfallet”

Kontraktet är skrivet över tre säsonger. Sportchef Bosse Andersson kommenterar värvningen som följer:

– Jacob har egenskaper som vi kommer att ha stor nytta av i offensiven. Han är kraftfull, jobbar stenhårt och är bra i straffområdet, en riktig murbräcka i offensiven. Det ger oss ett verktyg i anfallet som vi kanske saknat lite grann, där vi får in en spelare som verkligen vill vara i boxen och ta för sig.

MER FOTBOLL: Hör journalisten brandtal efter Marockos skräll (06 dec 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var munter stämning på presskonferensen efter Marockos skräll mot Spanien. Foto: Fifa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.