Jakob Johansson (till vänster) lämnar EM-kvaltruppen. Alexander Fransson (höger) ersätter. Foto: Bildbyrån

Jakob Johansson lämnar landslagets kvaltrupp

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Johansson är den senaste i raden av svenska spelare som inte kommer att spela EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge. Ryggproblem stoppar mittfältaren.

IFK Norrköpings Alexander Fransson kallas in som ersättare.

– Tyvärr består hans problem och han kommer att lämna truppen, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

Det har varit flera avbräck i Janne Anderssons landslagstrupp som inleder EM-kvalet på lördag mot Rumänien. Först lämnade mittbacken Victor Nilsson Lindelöf truppen av ”personliga skäl”. Manchester United-spelarens fru är höggravid.

Sedan fick även mittbacken som var den troliga ersättaren, Leeds-spelaren Pontus Jansson, tacka nej på grund av en skada som han ådrog sig i helgens toppmöte i Championship.

Herrlandslaget i fotboll
Alexander Fransson. Foto: Bildbyrån

Nu lämnar en tredje spelare Janne Anderssons trupp. Innermittfältaren och Rennesproffset Jakob Johansson tvingas avstå landslagssamlingen med ryggproblem.

– Vi var medvetna om Jakobs ryggproblem men trodde att han skulle kunna vara med och träna och spela under samlingen. Tyvärr består hans problem och kommer att lämna truppen, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

Jakob Johansson lämnar landslaget. Foto: Bildbyrån

Jakob Johansson var den som sköt Sverige till VM i Ryssland 2018 genom sitt avgörande mål mot Italien i play off-matcherna. Johansson missade sedan mästerskapet med en korsbandsskada. Johansson spelade de två senaste Europa League-matcherna, mot Ryssland och Turkiet.

Albin Ekdal, också central mittfältare, missade precis som Jakob Johansson dagens träning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet