Experten: ”Jag tippar guld”

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags för damlandslaget att visa klassen i EM. SVT:s profiler är oense om hur långt det kan bära i sommar, men en som tror på succé är experten Lisa Ek.

– I år är första gången jag med handen på hjärtat tror att de kan gå hela vägen. Jag tippar på guld, säger hon.

19.30 tar tas den svenska EM-truppen ut. Du ser uttagningen här i SVT.

Hur går det för Sverige i EM?

Damlandslaget i fotboll

– Jag tror de blir tvåa i gruppen. Före Ryssland och Italien men bakom Tyskland. Tar sig Sverige förbi kvartsfinalen har vi gjort det otroligt bra. Åker de ut där har de gjort det mindre bra. Jag har högre krav än så, säger Chris Härenstam.

– Jag tror det är bra att möta Tyskland i första matchen. Ta tjuren vid hornen. Tar man sig vidare från gruppen har Sverige mycket nyttig rutin, och spelare som kan avgöra både defensivt och offensivt, säger Frida Östberg.

”Finns en del att bevisa”

– I och med OS-silvret går man in i turneringen som en av favoriterna. De bör kanske gå till semifinal i alla fall, säger Björn Nordling.

– Tar de med sig de positiva från OS och förbättrar offensiven kan det gå väldigt långt, säger Jane Björck.

– De har inte imponerat senaste tiden. Hoppas att formen stegras, för man måste lyfta sig om det ska bära långt i EM, säger Daniel Nannskog.

– Jag går inte med låga förväntningar, om jag ska vara ärlig. Det har sett sådär ut, framför allt offensivt. Finns en del att bevisa om det ska bli guld, säger Markus Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet