Jakobssons mål hjälpte inte – Chelsea till semifinal

Trots Linköpings uttåg finns det svenskor kvar i Champions League. Hedvig Lindahls och Magdalena Erikssons Chelsea vann med 3-1 hemma i London i returen mot franska Monpellier och är därmed klart för semifinal efter totalt 5-1.

Chelsea tog ledningen redan i fjärde minuten genom Francesca Kirby men Montpellier kvitterade i 36:e genom Sofia Jakobsson. I andra halvlek satte sedan tidigare Rosengårdsspelaren Ramona Bachmann 2-1 för Londonlaget innan Kirby gjorde sitt andra mål för kvällen – denna gången på straff.

I semifinalen den 21 april ställs Chelsea mot Nilla Fischers Wolfsburg. Tyskorna hade 5-0 med sig till returen borta mot Slavia Prag. Kvällens match slutade 1-1.

Även Lyon, som slog Barcelona på bortaplan med 1-0, är vidare till semifinal med sammanlagt 3-1. Där ställs man alltså mot Manchester City, som tämligen enkelt besegrade Linköping.