Jakten på första segern fortsätter för Sverige

Sverige är fortfarande utan seger efter två matcher under 2019. I dagens match mot Island vände man ett underläge och dominerade den andra halvleken, ändå blev det bara en poäng för Janne Anderssons mannar.

– Synd men resultatet är inte det viktiga här, säger Andersson till SVT Sport.

Efter den inledande förlusten mot Finland blev det en poäng för Sverige mot Island i januariturnéns andra match.

Men det var Island som började bäst. Redan i den fjärde minuten stänkte Mjällbyanfallaren Ottar Karlsson in ledningsmålet för Island genom ett långskott som helt ställde Oscar Linnér i det svenska målet.

Herrlandslaget i fotboll

Det svenska spelet lämnade mycket att önska i den första halvleken, energin tycktes kvarglömd i omklädningsrummet.

– Det är ett ungt landslag, kanske det yngsta vi haft och vi blir lite tagna, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport.

I den andra halvleken var det dock Sverige som tog kommandot. Viktor Gyökeres skickade in 1–1 redan i den 47:e matchminuten.

”Gör det bättre”

Tjugo minuter senare var det dags igen för Sverige. Simon Thern satte 2–1 efter framspel av Alexander Fransson.

Sveriges dominerade spelet hela den andra halvleken, men på stopptid lyckades Jon Dagur springa rakt förbi de svenska mittbackarna och sätta 2–2.

Sveriges jakt på årets första seger fortsätter.

– Killarna var besvikna, det var ett enkelt mål att släppa in så sett. Synd, men resultatet är inte det viktigaste här, säger Andersson.

För Viktor Gyökeres var det det första landslagsmålet.

– Det känns jättebra. Det var skönt att göra mål, men det var tråkigt att vi släppte in målet på slutet. I andra halvlek tycker jag att det öppnar upp sig. Vi har mer kvalitet i passningsspelet, vi gör det bättre helt enkelt, säger han till SVT Sport.