Janne Andersson: ”Albin är bättre förberedd än någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson är sjuk och därför har förbundskapten Janne Andersson kallat in mittfältaren Alexander Fransson till den första samlingen inför VM i Ryssland. En spelare som däremot ska vara i bra form är nyckelspelaren Albin Ekdal.

– Albin är bättre förberedd än någonsin under mina två år. Det hoppas vi att håller i sig, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Olsson är inte med och tränar från början av samlingen. Förutom honom är det fem spelare i VM-truppen som inte är med.

Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Robin Olsen har matcher med sina klubblag medan mittbacken Victor Nilsson Lindelöf gifter sig och John Guidetti är bestman på bröllopet.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi kommer att ha mycket aktiviteter utanför planen för att starta igång det här. Det blir inget taktiskt, säger Janne Andersson.

Landslaget skulle ha haft en internmatch, men den ställdes in på grund av brist på spelare. Istället blir det en träning med mycket spel.

– Jag vill se den energin som jag tycker att spelarna nästan alltid visar och så hoppas jag att vi ska vara hela och friska, säger Andersson.

Blågult möter Danmark den 2 juni på Friends arena och Peru en vecka senare på Ullevi.

– Nu behöver man inte fundera och krångla så mycket, utan det är bara att köra, säger förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet