Foto: Bildbyrån/montage.

Janne Andersson: ”Absolut inget behov av att skydda Berg”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Bergs målskytte är åter i skottgluggen.

Men Janne Andersson känner inget behov av att skydda sin anfallare.

– Absolut inte ett behov att skydda honom. Varför skulle jag göra det – han är en kämpe som jobbar otroligt hårt för laget, säger förbundskaptenen efter 2–1-segern mot Rumänien. 

Han gjorde förvisso mål i Nations League mot Ryssland men dessförinnan var det 16 mållösa landskamper. När EM-kvalet mot Rumänien inleddes fick Berg en jättechans direkt men fick inte till något avslut.

– Hade han inte bidragit med så oerhört mycket annat på planen då hade jag sagt att han inte var tillräckligt bra, säger Janne Andersson efter matchen och fortsätter:

Herrlandslaget i fotboll

– Titta på nickdueller hur många han vinner, titta hur han ligger i positioneringen, titta hur han hjälper Robin (Quaison) i hans första riktiga landskamp. Marcus gör enormt mycket nytta för laget.

”Vill att anfallare ska göra mål”

Senare i matchen fick Berg ett nytt läge men mål blev det inte. Förbundskaptenen Janne Andersson har dock gång på gång visat stort förtroende för Berg som bevisligen är viktig för laget – trots att han inte gör mål. 

– Sen vill man alltid att anfallare ska göra mål, det är en självförtroendefråga. Jag har sagt det innan, han är en målskytt, det är nära någon gång i dag, men jag har absolut inte ett behov att skydda honom. Varför skulle han skyddas, han är en kämpe som jobbar otroligt hårt för laget, säger Andersson.

EM-kval

Sverige logo

Sverige

2 - 1

Rumänien logo

Rumänien

Friends Arena, Solna
Publik: 30115
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet