Janne Andersson: ”Allt var inte nattsvart”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske förbundskaptenen Janne Andersson hade precis börjat repa sig från magsjukan. Då kom nästa smäll – när Bulgarien besegrade Sverige med 3-2, och de blå-gula chanserna att nå VM försämrades hastigt.

– Vi gjorde ingen tillräckligt bra match för att slå Bulgarien, men allt var inte nattsvart, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Bulgarien. Det var på förhand ett perfekt svenskt läge att ta tre nya viktiga poäng i VM-kvalet. Men Sverige presterade inte det många varit vana vid under Janne Anderssons ledning.

– Det är mycket som vi inte är nöjda med. Vi sa på förhand att, ska vi rå på Bulgarien så krävs en topprestation. Det kom inte riktigt i går, säger Janne Andersson till SVT Sport dagen efter matchen.

VM-kval fotboll

– Det blev inte den matchbilden vi ville ha, där vi backade hem och kunde säkra, utan fick driva spelet, och det gjorde vi inte tillräckligt bra, fortsätter han.

Många tyckte att det svenska spelet såg energilöst ut. Andersson håller delvis med.

– Det var ingen bra känsla live, men när vi tittat på matchen i efterhand i dag så tycker jag inte att det är så. Känslan är bättre i dag än live igår. Det var inte nattsvart, men självklart är vi inte nöjda, säger Janne Andersson.

Den svenske förbundskaptenen ser fram emot att jaga revansch mot Vitryssland på söndag.

– Vi måste tanka ny energi, och ta väck det dåliga och lyfta fram det positiva. Det ska bli skönt att spela på söndag igen, efter den positionen vi har, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet