Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindelöf missar Portugalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson meddelade att mittbacken inte kommer till spel på tisdag på en presskonferens i Funchal, Portugal.

Förutom Victor Nilsson Lindelöf är samtliga spelare tillgängliga till spel.

– Han är inte 100 procent fit så han kommer inte att kunna spela i morgon, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sportsligt sett har den 22-årige mittbacken en betydligt viktigare match i helgen, när hans Benfica tar emot Porto i den portugisiska klassikern. Janne Andersson tror att svensken kommer att kunna spela den matchen.

– Jag är ingen läkare, men jag har en stark tro på att han kommer piggna till under veckan och bli helt bra, säger Janne Andersson på fråga från SVT Sport.

Granqvist vs Ronaldo: ”Bäst han inte får bollen”

Europamästaren Portugal mönstrar ett starkt lag på Cristiano Ronaldos ”hemmaplan” på Madeira. Andreas Granqvist har receptet för att stoppa öns stora son.

– Han är en bra spelare, han är bra på att dribbla och skjuta. Men det bästa för oss är att han inte får bollen, säger Granqvist.

Granqvist startar i backlinjen sin vana trogen, men i övrigt byter Janne Andersson ut samtliga spelare från den startelva som inledde i 4–0-segern mot Vitryssland i lördags.

Såhär spelar Sverige mot Portugal på tisdag:

Karl-Johan Johnsson – Emil Krafth, Andreas Granqivst (planerat byte efter 45: Pontus Jansson), Filip Helander, Niklas Hult – Viktor Claesson, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Sam Larsson – Christoffer Nyman, Isaac Kiese Thelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.