Janne Andersson: ”Ska vara väl förberedda”

Uppdaterad
Publicerad

Han vill inte resonera kring vilka motståndare Sverige kunde ha lottats mot. I stället fokuserar förbundskapten Janne Andersson på Tyskland, Mexiko och Sydkorea.
– Vi ska göra vårt bästa för att vara så väl förberedda som möjligt, säger han till SVT efter dagens lottning.

Sverige kommer att tampas med Mexiko, Sydkorea och regerande världsmästarna Tyskland i VM nästa sommar.

Efter dagens lottning tänker inte förbundskapten Janne Andersson på något annat än de tre motståndarnationerna.

– Det är tufft, men det är den här lottningen vi fick och därmed tycker jag att den är bra. Jag värderar inte vad vi kunde ha fått. Från och med nu ska vi göra vårt bästa för att vara så väl förberedda som möjligt i första matchen (mot Sydkorea) den 18 juni, säger han till SVT.

”Skapat en grundtrygghet”

Andersson menar att svenska landslaget har byggt en bra grund att stå på inför fortsättningen.

– Det mesta vi har gjort sedan förra sommaren när jag tillträdde har känts ganska bra. Vi har byggt självförtroende och en tro på sättet vi spelar och jobbar på, säger han och fortsätter:

– Det gäller att jobba vidare i samma riktning och då känner jag att vi har chans mot även denna typ av motstånd. Både i playoff och tidigare har vi skapat en grundtrygghet i hur vi vill spela och agera. Det ska vi fortsätta med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer