Marcus Berg och Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Janne försvarar Berg efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg har fått ta emot mycket kritik den senaste tiden. Ikväll gjorde Krasnodar-anfallaren ledningsmålet i kryssmatchen mot Spanien. Och förbundskapten Janne Andersson höll inte tillbaka i sina lovord om Berg efter insatsen. – Jag är jätteglad för hans skull. Han fick visa i dag, inte bara med målet utan även i spelet, vilken bra forward han är, säger Andersson till SVT Sport efter matchen.

Marcus Bergs plats i den svenska startelvan har på sistone varit ifrågasatt. Inte minst nu senast av den före detta landslagskollegan Zlatan Ibrahimovic som gav Berg ett antal kängor i en uppmärksammad intervju i Expressen.

Senast Berg gjorde mål i den blågula dressen var mot Ryssland på Friends i november förra året. Men ikväll bröt Marcus Berg sin sju matcher långa måltorka. Målet var nog inte det svåraste Torsbysonen har gjort i sin karriär, efter två svettiga räddningar från David De Gea kunde Berg nicka in Sveriges ledningsmål ett par centimeter framför mållinjen. 

EM-kval fotboll

– De som kanske har tvivlat på att han inte håller längre hoppas jag fick en lite annan bild i dag så man tänker till, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport efter matchen.

Förutom målet så stod Marcus Berg för en stabil insats och fick mycket expertberöm för sin roll i Sveriges spel. Janne Andersson hoppas att Berg nu har tystat sina kritiker.

– Jag är jätteglad för hans skull. Han fick visa i dag, inte bara med målet utan även i spelet, vilken bra forward han är, säger Andersson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet