Janne Andersson öppnar för supertrion i VM-kvalmatchen mot Georgien. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson öppnar för supertrion

Uppdaterad
Publicerad

Med Zlatan Ibrahimović tillbaka i landslaget har förbundskapten Janne Andersson ställts inför ett svårt forwardsval.

Nu öppnar förbundskaptenen för att både Zlatan, samt tidigare forwardsparet Alexander Isak och Dejan Kulusevski, kommer kunna starta i matchen mot Georgien på torsdag.

– Jag ser absolut Dejan som ett alternativ som yttermittfältare i en landslagstrupp, säger Janne Andersson.

I Sveriges senaste match startade forwardsparet Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Men med Zlatan tillbaka ställs frågan kring vilka två som kommer toppa Sverige i matchen mot Georgien. En uppställning med tre forwards är inte aktuellt.

– Vi vill spela med två centrala forwards, säger Janne Andersson.

Han är även tydlig med att det bara är matchen mot Georgien som gäller. Det finns inga planer på att vila viktiga spelare inför helgens match mot Spanien.  

– Nu är det Georgien som gäller och att ställa det lag på benen som har störst möjlighet att genomföra den matchplanen som vi har och att kunna vinna matchen såklart, säger Janne Andersson.

Zlatans fysik

När det kommer till Zlatan Ibrahimović är Janne positiv och säger även att alla spelare som är med i truppen är startklara.

– Pratar vi Zlatan och hans fysik ser han förvånansvärt bra ut. Jag tyckte att han såg pigg ut igår och även förra helgen när han spelade, säger han.

Öppnar för omplaceringar

Zlatan och Isak ses som tydliga forwards som spelar bäst centralt. Däremot öppnar Janne för att Kulusevski kan få en annan roll på planen.   

– Som det har blivit med Dejan så har han blivit en forward hos oss. Men jag ser honom absolut som ett alternativ som yttermittfältare också i en landslagstrupp. Men han är uttagen som forward i första skedet, säger han.

När det gäller startelvan säger Janne att han är relativt klar. Men tillägger att han fortfarande har funderingar kring vissa av positionerna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.