Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Janne om kritiken: ”Alla får tycka vad de vill”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag kritiserade Zlatan Ibrahimovic landslagsledningen och att Dejan Kulusevski inte startade mot Frankrike. Nu svarar förbundskapten Janne Andersson.

– Han (Zlatan Ibrahimovic) får tycka och tänka absolut vad han vill, säger Janne Andersson under dagens presskonferens.

Den stora snackisen efter gårdagens Nations League-match var att Dejan Kulusevski började på bänken och bara fick 20 minuter i matchen mot Frankrike.

Tidigare i dag klev Zlatan Ibrahimovic och kritiserade Janne Andersson och landslagsledningen.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skriver han på Twitter.

Svarar på kritiken

På dagens presskonferens närvarade Janne Andersson och han svarade på kritken.

– Jag påverkas ingenting av det här. Alla får tycka och tänka vad de vill och det visste jag då jag tog jobbet. Sedan vem som tycker är väldigt ointressant för mig, säger Janne Andersson under presskonferensen och fortsätter:

– Han (Zlatan Ibrahimovic) får tycka och tänka absolut vad han vill. Det här ingår i jobbet, och jag kan inte värdera det.

Han fick även frågor om mångfaldsdebatten som hans laguttagningar skapat genom åren.

– Jag tar ut laget utifrån de spelare som har störst möjlighet att vinna matchen. Att det finns ett stort engagemang kring det vi gör tycker jag är jätteroligt. Alla har rätt till sin uppfattning, men blanda inte in några konstigheter för då blir jag lite irriterad kanske.

– Men det här nu, det rinner av mig.

”Inga problem”

Janne Andersson har efter gårdagens uttalande från Dejan Kulusevski pratat med Juventus-stjärnan.

– I kärnan det han sa har jag inga problem med sedan så kanske han använde något för kraftfullt uttryck med chock. Men själva kärnan har jag inga problem med då han var besviken.

– Att man tycker olika har hänt mig väldigt många gånger. Sedan så ser spelarna till sitt och jag till helheten. Sedan har jag inga problem att man kan tänka olika.

Han berättade även på presskonferensen att Alexander Isak och Sebastian Andersson är spelklara på tisdag.

– Båda två har tränat för fullt i dag är uttagningsbara om det nu inte dyker upp någonting.

KLIPP: Ibrahimovic till attack mot landslagsledningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.