Foto: Bildbyrån

Jannes löfte till fansen inför premiären

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Sverige premiär mot Spanien.

Det är på dagen 13 år sedan de senast möttes i EM – då har förbundskaptenen ett meddelande till alla svenska fans.

– Vi kommer springa, springa utav bara helvete, säger Janne Andersson  till svenskfotboll.se.

I fredags drog EM i gång.

Och under måndagskvällen är det Sveriges tur att spela sin första match i turneringen.

Spanien står för motståndet. Spanien har vunnit sju av de 15 internationella matcherna lagen emellan och Sverige har lämnat med segern i behåll vid tre tillfällen.

– Det är en tuff match, inget snack om det. Spanien är ett otroligt bollskickligt lag med spelare som individuellt håller hög internationell klass. Vi behöver komma upp på personbästa och vara väldigt noggranna i framförallt vårt försvarsspel, säger förbundskaptenen Janne Andersson till svenskfotboll.se och fortsätter:

– Men vi har gjort bra insatser mot Spanien förut och vi kommer göra allt för att komma ifrån Sevilla med ett bra resultet.

Inför kvällens match passar han dessutom på att skicka en hälsning till de svenska supportrarna.

– Vi känner ert stöd och det betyder otroligt mycket för oss. Sen lovar jag att vi kommer springa, springa utav bara helvete.

Tufft motstånd

Det är på dagen 13 år sedan då Sverige ställdes mot Spanien i EM. Då fick de senare jubla efter vinst med 2-1.

Målgörarna i matchen?

Det svenska tröstmålet gjordes av en viss Zlatan Ibrahimovic och för de rödklädda hittade Fernando Torres och David Villa in i målprotokollet.

– Vi har stor respekt för alla lag i gruppen men det är klart att Spanien måste ses som favorit. Det tråkiga men sanna svaret är ju att det är helt beroende på hur matchen slutar. Det viktigaste för mig är att vi gör en bra prestation.

Skadeläget

I förra vecken kom beskedet att två spelare, Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski, testats positivt för covid-19. Dessutom åkte både Jens Cajuste och Albin Ekdal på varsin skada. Men nu börjar truppläget ljusna.

– Förutom Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, som tyvärr saknas på grund av corona, så har vi samtliga spelare tillgängliga. Jens Cajuste som fick en lättare stukning i lördags är tillbaka och är spelklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.