Madelen Janogy klar för Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Piteå IF får en fin förstärkning. Klubben meddelar på sin hemsida att stjärnan Madelen Janogy återvänder till klubben.

Madelen Janogy tog timeout från fotbollen tidigare i år på grund av mental ohälsa. Nu är hon tillbaka och förstärker Piteå. Kontraktet är skrivet över säsongen 2021.

”Jag är glad att jag vill spela fotboll igen och jag är glad att det blev Piteå. Där är jag trygg med hur det är och vet att det är en professionell organisation. Det känns otroligt kul att vara tillbaka”, säger Madelen Janogy till Piteås hemsida.

”Blir häftigt”

Klubbens tränare Stellan Carlsson gläds över att få tillbaka Madelen Janogy till klubben.

–  Först och främst är det härligt att få hem Madelen, och härligt att hon känner att hon har suget för fotboll igen. Framförallt får vi in en spelare som har jättefina individuella egenskaper offensivt, som vi känner väl och som blir härligt att jobba med igen, säger han till SVT Sport.

När Janogy är klar för spel är mer oklart.

– Hon ska få komma igång i lugn och ro. Till att börja med är det härligt att hon vill spela fotboll igen, och så får vi ta det därifrån, säger Stellan Carlsson vidare.

KLIPP: Janogy om händelserika året: ”En resa jag njutit väldigt mycket av” (6 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.