Foto: Bildbyrån

Jätteaffären klar – Juventus värvar Arthur

Uppdaterad
Publicerad

Juventus har gjort en prestigevärvning.

Serie A-klubben har värvat 23-årige Arthur Melo från Barcelona. Samtidigt går Miralem Pjanic i motsatt riktning.

Den beryktade övergången blev verklighet idag, när Arthur Melo skrev på för Juventus. Barcelona skriver på sin hemsida att övergångssumman ligga på 72 miljoner euro, drygt 750 miljoner kronor. Sedan kan upp till 10 miljoner euro tillkomma i bonusar.

23-åringen lämnade Barcelona efter helgens match mot Celta Vigo för att genomgå läkarundersökningen och skriva på kontraktet. Han kommer dock inte kunna spela med Juventus förrän senare i sommar. Brassen kommer nu att gå från att spela med Lionel Messi, till att bli lagkamrat med Cristiano Ronaldo.

I motsatt riktning går Miralem Pjanic, som lämnar Turin-klubben för drygt 600 miljoner kronor. Den 30-årige mittfältaren har sedan länge varit på Barcelonas radar och har skrivit på ett fyraårskontrakt och ansluter efter att Serie A-säsongen tagit slut.

MER FRÅN SERIE A: Ny Milanseger utan Zlatan (28 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.