Jätteskrällen: Östersund utslaget av div 1-lag

Den 22 februari besegrade Östersund Arsenal på Emirates. Den 23 februari ett år senare förlorade Östersund med 3-2 mot division 1-nykomlingarna Karlstad BK på Örsholmens IP. En riktig cupknall efter att Östersunds målvakt Aly Keita stått för en riktig dundertabbe.

Stora glädjescener utspelade sig i Karlstad i dag efter att division 1-nykomlingarna Karlstad BK efter stor dramatik besegrat allsvenska Östersund med 3-2. Därmed är Östersund utslaget ur Svenska cupen.

Karlstad gjorde snyggt 3-1 i den 80:e minuten när Liridon Selmani nickade in bollen bakom Aly Keita. Men det var inte över där, inte ens i närheten.

Hetsigt slut

Tre minuter senare visades Douglas Bergqvist ut – fyra minuter senare reducerade Jamie Hopcutt till 2-3 – kort därefter hade engelsmannen även 3-3 i nät men målet vinkades bort.

Karlstads 2-1-mål var annars matchens grej. Östersundsmålvakten Aly Keita kom helt fel på en boll utanför straffområdet och valde att hoppa över den – sedan var det inte svårare än att rulla in bollen i öppet mål för Karlstads Victor Edvardsen.