Jebali agerade festfixare för Elfsborg

Han passade fram till ledningsmålet och gjorde själv 2–0.

Och Issam Jebali låg bakom mycket mer när Elfsborg slog J-Södra med 3–0.

Att kalla Elfsborg mot Jönköpings Södra för ett derby är nog att ta i, men det är i alla fall J-Södras kortaste bortaresa. Den gröna klacken fyllde ett litet hörn av kortsidesläktaren på Borås arena, men det var hemmasupportrarna som fick jubla först.

Jönköpings majmånad hade varit okej poängmässigt fram till matchen mot Eflsborg. Inga förluster, men bara en seger och tre oavgjorda. Senaste förlusten hade kommit den 27 april (0–3 mot Norrköping). I alla fall fram till måndagskvällen.

Många kontringar

Elfsborg å sin sida hade blandat högt med lågt. Majfacit? En vinst, en oavgjord och två förluster.

Jönköping spelade med hög backlinje och hade stort bollinnehav. I den 29:e minuten kom Elfsborg i en av många kontringar som det inbjöds till.

Per Frick passade snabbt i djupled till Issam Jebali, som väntade och höll inne med sin passning. Sedan – i precis rätt ögonblick – satte han den mellan försvararna till fristående Daniel Gustavsson, som skickade in 1–0 från nära håll.

Samtidigt som formen har dippat under den senaste månaden har Elfsborg omgivits av vikande publiksiffror och rykten om missnöje i spelartruppen med tränaren Magnus Haglund.

2–0-glädje

Merparten av dem verkade i alla fall glada i den 54:e minuten. Då blev det nämligen 2–0. Tätt bevakad av tre bortaspelare pricksköt Issam Jebali in matchens andra mål.

Det kom mer. Efter 59 minuter nickade Joakim Nilsson in slutresultatet 3–0 på Simon Lundevalls hårda och flacka hörna.

Båda lagen hinner med var sin match till i maj. Jönköping spelar hemma mot Hammarby på söndag. Samma dag reser Elfsborg för sin närmaste bortamatch. Då väntar IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Blåvitt vann sin måndagsmatch borta mot Sundsvall med 4–0, så det är med andra ord två lag i form som möts i helgen.