Landslagsbacken Jessica Samuelsson är nära en comeback. Foto: Bildbyrån

Samuelsson tillbaka i träning efter fotskadan

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets högerback Jessica Samuelsson, 26, är tillbaka i träning efter sin envisa fotskada.

Efter två fulla fotbollspass är siktet nu inställt på VM-kvalet mot Kroatien den 7 juni.

– Jag har förhoppningar att få lite speltid innan dess, säger hon till SVT Sport.

Efter en karriärshotande fotskada i en landskamp mot Ungern i höstas tvingades Jessica Samuelsson, årets back i svensk fotboll 2017, till lång rehabilitering.

Nu börjar hon närma sig en comeback.

Damlandslaget i fotboll

– Jag kommer troligtvis att vara på bänken i morgondagens cupfinal mot Chelsea på Wembley. 40 000 biljetter är sålda, säger Arsenalbacken till SVT Sport.

Äter fortfarande tabletter

Hur är statusen på foten?

– Statusen är bra. Jag har haft lite strul med en inflammation i en led i foten som gjorde det lite trögt ett tag, men nu är förhoppningen att den är borta. Vi måste vara lite smarta när det gäller det. Jag äter fortfarande antiinflammatoriska tabletter.

Hur kan du träna nu?

– Jag har stegrat fotbollen de senaste två veckorna och för första gången gjort två fulla fotbollspass. Tidigare har jag bara varit med på vissa delar i fotbollsträningen, men nu är jag tillräckligt bra i foten för att vara med på alla moment. Jag hoppas kunna fortsätta stegringen för varje vecka som går med fler och fler fotbollspass, säger Samuelsson.

Hoppas spela mot Kroatien

Siktet är inställt på Sveriges VM-kvalmöte med Kroatien på Gamla Ullevi den 7 juni.

– Allt beror på hur det går med foten. Jag har såklart förhoppningar att få lite speltid innan dess, vilket känns som en förutsättning för att ens vara aktuell för uttagning, säger Samuelsson och fortsätter:

– Jag har haft bra kontakt med landslaget under hela min rehabilitering och de har koll på hur jag ligger till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet