Jessica Samuelssons kamp mot klockan: ”Ska träffas på torsdag”

Publicerad

Landslagets högerback Jessica Samuelsson, 27, har tidigare varit given i den svenska backlinjen.
Men nu dras Arsenalproffset med skador och är inte uttagen i den sista landslagstruppen före VM.
– Jag ska träffa Jessica på torsdag och hoppas då att få några bra svar kring hennes matchning, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Efter en karriärshotande fotskada i en landskamp mot Ungern hösten 2017 tvingades Jessica Samuelsson – årets back i svensk fotboll 2017 – till lång rehabilitering.

Efter nästan ett års frånvaro gjorde hon comeback i klubblaget Arsenal i augusti 2018 – men kort därpå var oturen framme igen och i landskampen mot England i november fick 27-åringen frakturer i fot och smalben.

I torsdags gjorde hon comeback när Arsenal hemmaslog Bristol City med 4–0 i Super League. Men hon var inte uttagen i den svenska landslagstrupp som Peter Gerhardsson presenterade i dag, inför träningslandskamperna mot Tyskland på Friends Arena den 6 april, och därefter borta mot Österrike den 9 april.

”Ska träffa henne på torsdag”

Det är den sista trupputtagningen innan den slutgiltiga VM-truppen presenteras den 16 maj.

– Jessica tar steg för steg. Nu spelade hon fem minuter senast i England och det var hennes första minuter sedan i november. Jag ska dit och träffa henne på torsdag och hoppas få några bra svar kring hennes matchning och allt sådant, säger Gerhardsson till SVT Sport.

– Eftersom hon har så mycket erfarenhet och alltid en bra grundläggande fysik så handlar det mer om speltid samt tekniska och taktiska kvalitéer.

På frågan om de som inte finns med i dagens trupp fortfarande har chansen att nå VM-truppen svarar han:

– Möjligheten finns, men det gäller att hela tiden visa upp sig. Skador är en tråkig sida av fotbollen som inträffar ibland, men då får man inte slå sig till ro. Om tre spelare konkurrerar om en plats och en av dem väljer att ta det lugnt för att man inte tror att man ska komma med... ja, då gör man nog inte det, säger Gerhardsson.

Peter Gerhardsson om landslagstruppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer