Jiloan Hamad, här i Hammarby, är klar för Örebro SK. Foto: Bildbyrån.

Jiloan Hamad klar för Örebro SK

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag skrev SVT Sport att Jiloan Hamad var klar för Örebro SK.

Klubben har presenterat honom på sajten.

– Det här känns perfekt för mig. Det är ett bra projekt med en spännande framtid, säger Jiloan Hamad till SVT Sport.

Örebro SK fortsätter att förstärka truppen. I går presenterade klubben Nahir Besara.

I dag presenterade klubben Jiloan Hamad, 30.

– Den här rekryteringen betyder mycket för oss ur flera perspektiv. Vi får hem en otroligt duktig fotbollsspelare, en fantastisk person och en spelare med spets både i sitt spel och sitt sätt att leda. Det här är något vi jobbat för under lång tid och han är med sin profil och sina erfarenheter en drömvärvning, säger ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll.

Hamad lämnade Bajen 2019 och har sedan dess spelat för Incheon United, Sydkorea, och Gorica i Kroatien. Han har varit utan klubb sedan han lämnade Gorica i början av maj. I allsvenskan har han även representerat Malmö FF och Hammarby.

Hans moderklubb är Örebro-klubben BK Forward.

– Det här känns väldigt bra för mig. Det är ett bra projekt med en spännande framtid, det känns bra både med klubben och staden. Vi ska göra det här tillsammans. Jag har haft många bra samtal med Axel Kjäll och Nahir Besara. Det görs en satsning tack vare Lennart Larsson, som är extern finansiär, säger Jiloan Hamad.

– Alla bitar föll på plats perfekt. Det här är en resa jag vill vara med på. Det här är mitt hem, jag får bo nära familjen och spela fotboll i Örebro.

Kontraktet är på tre och ett halvt år.

MER FOTBOLL: Malmö FF vidare i CL-kvalet (13 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.