Sveriges Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: BILDBYRÅN

John Guidetti: ”Jag blev lite rörd”

Uppdaterad
Publicerad

Han förde Sverige till guld i U21-EM – nu, tre år senare, får John Guidetti åka på ”stora” VM.

– Granen och Seb kommer bara säga att det var en pojklagsturnering så det gills inte, men för mig gills det, säger han och skrattar.

Sommaren 2015 kommer John Guidetti aldrig att glömma. U21-landslaget tog sig hela vägen fram till EM-guldet efter vinst mot Portugal på straffar i finalen. Sommaren 2018 åker han till fotbolls-VM i Ryssland.

– Det är klart man tar med sig en jäkla känsla och jag åker ner med samma målsättning. Sedan kanske det inte kommer att hända men jag vet att vi som grupp kommer gå in till varje match och försöka vinna, säger han och fortsätter.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag vet till och med att Janne kommer säga det, vi åker inte dit för att titta på Ryssland och ha en skön semester.

Klubbytet lyfte karriären

I januari lånades John Guidetti ut från Celta Vigo till ligakonkurrenten Alavés. Något som lyft klubben och hans egen karriär.

– Kan man klara den nivån jag är på nu kan jag klara av att prestera på VM.

Och att John Guidetti var glad över VM-biljetten gick inte att ta miste på.

– Det är det största man kan vara med om som fotbollsspelare, jag blev lite rörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet