Chelsea. Foto: Bildbyrån

Jonna Andersson om ligatiteln: ”De gjorde det på rätt sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Anderssons Chelsea blev idag tilldelade ligatiteln för att de hade bäst poängsnitt, trots att de var en poäng bakom Manchester City.

– Det är klart att det är ett väldigt speciellt sätt att vinna ligan. Men en titel är en titel och det är otroligt kul att vinna med Chelsea, säger hon till SVT Sport.

Svenskorna Jonna Andersson och Magdalena Eriksson spelade stora roller på vägen mot ligatiteln.

– Jag tycker att vi har spelat en bra och jämn fotboll. Vi har tagit nästa kliv till att vara jämnare och kanske få in lite fler tidiga mål och känna att vi kan njuta av vårt spel och spela mer avslappnat. Det hade varit roligt och spännande att fortsätta säsongen, säger Andersson.

Vad tänker du om att ni inte slutför ligan medan herrarna i England och damerna i andra länder gör det?

– Det är nog flera faktorer som spelar in. Det är väldigt individuellt hur folk ser på situationen. Det beror också på vilket land man är i. Det handlar även om ekonomiska frågor och det krävs ju att alla lag kan utföra det på ett regelrätt sätt. Det var nog ganska höga krav för att slutföra ligan på ett säkert sätt, säger ytterbacken.

Ni fick titeln trots färre poäng då den avbröts?

– Då är det svårt att utse en vinnare. De hade diskuterat fram och tillbaka och nu gjorde de det på rätt sätt. Det är ju Champions League-platserna som måste delas ut, så på ett eller annat sätt måste de göra en uträkning som blir lika för alla.

Trivs du bra i Chelsea?

– Jag trivs jättebra med laget, ligan och nivån. Jag tycker att jag är på rätt ställe för min personliga utveckling.

ARKIV: Magdalena Eriksson målskytt i Chelseas seriefinal mot Manchester City (23 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.