Jordan Larsson klar för IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping värvar Jordan Larsson från holländska NEC Nijmegen. Dessutom ansluter han till januariturnén i morgon och blir svensk landslagsman.

– Jag fick samtalet i dag, ett återbud gjorde att jag fick vara med. Det gläds jag otroligt mycket över, säger Larsson på en presskonferens.

Jordan Larsson, 20, har fått knapert med speltid i NEC Nijemegen, dit han flyttade i februari 2017.

Nu står det klart att IFK Norrköping plockar in anfallaren, som därmed återvänder till Allsvenskan.

Tas ut i landslaget

På en presskonferens meddelar den allsvenska klubben att han är klar – och att han tar en plats i den svenska landslagstruppen som i dag sparkar i gång januariturnén.

– Vi vet att han kommer till en miljö där han kan bli bättre. Han kommer att hjälpa IFK bli slagkraftigare än vi redan är. Vi är synnerligen glada att sitta här i dag efter väldigt hårt och långt arbete, säger manager Jens Gustafsson på presskonferensen och fortsätter:

– Jordan är konkurrenskraftig direkt eftersom han spelade sin sista match 22 december. Han kommer vara i full fart från och med 13 januari och kommer att vara en central forward.

”Jag fick samtalet i dag”

Larsson själv, som signerat ett treårskontrakt, uttalar sig också.

– Jag hade en lärorik tid i Holland, men det gick inte som jag tänkt eller önskat mig. Jag är glad över att fortsätta min karriär här i Norrköping. Allsvenskan är en liga jag känner till och Norrköping är ett väldigt starkt lag, säger han.

Den blågula platsen tar Larsson eftersom Carlos Strandberg ännu inte är fullt återställd efter sin lårskada.

– Jag fick samtalet i dag, ett återbud gjorde att jag fick vara med. Det gläds jag otroligt mycket över. Det är något man drömt om, så det ser jag fram emot det jättemycket. Det är riktigt kul att man får vara med och visa upp sig, säger Larsson.

Norrköping tar emot Helsingborg i Svenska cupen den 17 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.