Jörgen Lennartsson tvingas lämna Lilleström. Foto: Marit Hommedal/NTB/TT

Jörgen Lennartsson sparkas av Lilleström

Publicerad

I går blev det klart att Lilleström får kvala sig kvar i den norska högstaligan.
I dag sparkade klubben tränaren Jörgen Lennartsson.
”En annan huvudtränare kommer att leda laget mot Start” skriver Lilleström på sin hemsida.

Förra sommaren tog den tidigare Elfsborg och IFK Göteborg-tränaren Jörgen Lennartsson över norska Lilleström.

Han skrev ett två och ett halvt år långt kontrakt, men i dag blev det klart att det bara blev ett och ett halvt år i den norska klubben.

Efter en katastrofal avslutning av säsongen, där laget avslutade med elva matcher i följd utan seger och laget bara var fyra måls målskillnad från att åka ur serien direkt, meddelade klubben i dag på sin hemsida att de sparkar Lennartsson.

”Båda parter hade en stark önskan om att detta projektet skulle lyckas, men efter elva matcher i rad utan seger – och två viktiga  kvalmatcher framför oss – kommer en annan huvudtränare att leda laget mot Start”, skriver Lilleström SK på sin hemsida.

”Har tyvärr inte levererat”

Lennartsson förstår varför det blev som det blev.

”Vi har tyvärr inte levererat de resultat som vi och alla supportrar önskar. Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten” skriver han i ett uttalande.

”Jag och klubben har haft en god dialog om situationen vi är i nu. Detta har slutat med att det blir en ny tränare som leder laget i de två avslutande kvalkamperna. Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi klarat det ändå.”

Lilleströms kvalspel mot IK Start inleds på lördag. Vem som kommer att leda Lilleström då är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer