Julia Karlernäs klar för Häcken Foto: Bildbyrån

Julia Karlernäs klar för BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Julia Karlernäs, 27, lämnar spanska Sevilla.

Mittfältaren är klar för damallsvenska BK Häcken.

– Det känns superbra, jag är jättetaggad och glad över att vara här, säger hon enligt klubbens hemsida.

I juni lät Julia Karlernäs meddela att hon hade intressenter i Sverige.

– Damallsvenskan är alltid aktuellt, sade hon då till SVT Sport.

Den svenska högstadivisionen blir dessutom nästa adress. 27-åringen har skrivit på för BK Häcken. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2023.

– Det känns superbra, jag är jättetaggad och glad över att vara här. BK Häcken är en stark förening och en klubb med bra förutsättningar och höga ambitioner, säger hon till klubbens hemsida.

”Spelskicklig spelare”

Valet föll på Häcken för att vara med och fajtas om SM-guldet, menar Karlernäs som representerade Piteå IF från 2017 till 2020. Svenskan kommer närmast från Sevilla, en klubb som hon lämnar efter ett halvår.

– Julia är klok och spelskicklig spelare. Hon har en bra passningsfot, jättebra inställning och mycket rutin från både damallsvenskan och internationellt spel. Vi är otroligt glada över få in henne med den rutinen och den kvaliteten hon har, säger klubbens tränare Mats Gren.

Karlernäs har fem A-landskamper på kontot och har tidigare representerat Hammarby IF och Mallbackens IF. Hon ansluter nu till ett Häcken på andraplats i damallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.