Landslagsspelaren Julia Roddar har bytt Göteborg mot Washington. Foto: Washington Spirit/Bildbyrån

Julia Roddar: ”Den här ligan skiftar mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot lördagen är det dags för säsongens första svenskmöte i amerikanska ligan, NWSL.

Julia Roddars Washington Spirit mot Freja Olofssons Racing Louisville.

– Det kan nog blir jämnt, i den här ligan skiftar det mycket, säger Julia Roddar till SVT Sport.

I mitten av april möttes svensklagen under försäsongen i en match där Washington stod för de flesta chanserna – men det blev inte mer än 1-0 till huvudstadslaget. 

I natt ställs Freja Olofsson mot Julia Roddar igen – och det för första gången under säsongen.  

– Det ska bli jättekul. Jag har haft kontakt med Freja (Olofsson) under försäsongen. Det ska bli kul att träffa henne, och möta ett nytt lag som vi inte har så stor koll på, säger hon och fortsätter:  

– Det är svårt att säga att ett lag ska vinna på förhand, för jag tycker att alla matcher jag har har spelat hittills har varit väldigt jämna. Det blir blir farliga chanser åt båda lagen, säger Roddar.

Tuff utmaning

För nykomlingarna Louisville som saknar några större namn kommer det bli en tuff match mot de amerikanska stjärnorna Kelley O´hara, Emily Sonnett, och Andi Sullivan.

– Vi har många rutinerade spelare, men för oss gäller det att få ihop laget – vi har något bra på gång. Det har sett riktigt bra ut de senaste veckorna.

I sex veckor har Roddar tränat med huvudstadslaget. De första veckorna präglades av att komma in i spelsättet med högt tempo och mycket omställningar, samt att få ett grepp om sina lagkamrater. Och rollen i truppen är hon ännu inte helt säker på.  

– Än så länge känns det svårt att veta vilken roll jag kommer att ha i laget. Jag inte lika rutinerad som Kelley, Emily eller Andi, men jag kan ändå bidra som en ledare till de yngre spelarna, avslutar hon.  

KLIPP: Rubensson: ”Ville visa att det inte behöver vara en stor grej” (21 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.