Karlsson fixade tre poäng för Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

En seger på de tio senaste matcherna och 180 mållösa minuter. Då väckte 21-åriga Jesper Karlsson sitt Elfsborg med två fullträffar och en framspelning – efter bara 23 minuters spel.

– Skottet är en av mina styrkor och jag använder det för sällan kanske, säger målskytten till C more.

Elfsborg kommer från en tung period och har under de senaste matcherna haft svårt att göra mål. Det såg Jesper Karlsson till att ändra på i kvällens match hemma mot Östersund.

I den 13:e minuten drog Karlsson till från långt håll och bollen gick spikrakt och stenhårt via ribban och in. Ett riktigt drömmål från 21-åringen.

– Det är skönt. De är på mig varje träning att jag ska sluta dribbla och börja skjuta, så jag lyssna den här gången. Skottet är en av mina styrkor och jag använder det för sällan kanske, säger målskytten till C more.

Östersund faller längre ner i tabellen

Fyra minuter senare höll han Östersunds försvar sysselsatt när han vände och vred, innan han spelade fram Per Frick som gjorde 2-0.

Bara sex minuter efter det dök Karlsson upp perfekt i straffområdet på en långboll och placerade in 3-0, efter bara 23 minuter och matchen var därmed avgjord.

Tom Pettersson fixade visserligen en reducering med elva minuter kvar att spela men Östersund kom aldrig närmare. På stopptid fastställde Deniz Hümmet slutresultet, 4-1.

Välbehövlig seger för Elfsborg. Östersund har nu fem raka matcher utan seger och faller allt längre ner i tabellen och befinner sig just nu på en tiondeplats.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

4 - 1

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Borås Arena, Borås
Publik: 4130
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.