Ludwigson räddade poäng efter målvaktstabbe

David Ousted i Hammarbys mål stod för en rejäl blunder borta mot Helsingborg.

Han tappade in ett skott från hemmalagets Max Svensson. En sen kvittering av Ludwigson räddade poäng men inte mer för Hammarby. Matchen slutade 1-1.

Det var Hammarby som började starkast borta i Helsingborg där Alex Kacaniklic låg bakom mest för bortalaget. Men Helsingborg låg bra defensivt och Bajen hade det svårt att komma igenom.

Hemmalaget skapade inte mycket framåt men ett löst skott från Max Svensson var allt som behövdes för HIF för att ta ledningen. David Ousted blev olycklig i Hammarbys mål när han släppte Max Svenssons lösa skott från distans in i egen kasse.

– Det var skönt att hitta en bra yta i pocket och att få vända om. Sen är det ju egentligen ett riktigt ruttet skott, säger målskytten till Dplay i pausvilan.

Mellberg såg rött

Hammarby fick kämpa länge mot det bakåttrycka Helsingborg. Och en bit in i andra akten blev det desto värre. Detta när Helsingborg började komma till fina lägen orkestrerade av målskytten Max Svensson och Alexander Nilsson stod för flera fina insatser i sitt lyckade målvaktsinhopp.

I början av sista kvarten trodde Hammarby att de sprängt Helsingborgs mur när bollen gick in. Strax därefter blev en rasande Mellberg utvisad och fick lämna bänken.

Succé av inbytte Ludwigson

I den absolut sista sparken i matchen så slog han till. Gustav Ludwigson som byttes in i den 64e minuten av matchen krigade sig fram och såg till att gästerna slapp åka hem från Helsingborg tomhänta. Matchen slutade 1-1.

– Jag kände när jag kom in att jag bara ska hålla mig i boxen. Det var skönt att få dit den till slut, säger kvitteringshjälten till Dplay efter matchen.

Helsingborg placerar sig näst sist medan Hammarby nu ligger sjua inför söndagskvällens matcher.