Higuain Juventus syndabock – trots två mål

Två formstarka lag möttes i en av kvällens Champions League-matcher när Juventus tog emot Tottenham på hemmaplan. Det som på förhand skulle bli en match i matchen – där måltjuvarna Higuain och Kane ställdes mot varandra, visade sig bli en rysare. I en högintensiv match blev argentinaren Higuain syndabock – trots två gjorda mål.

Juventus skapade tryck direkt i matchinledningen och gjorde redan i den andra matchminuten 1-0 genom en frispelad Higuain. Argentinaren frispelades, efter en lurig frisparksvariant, och kunde resolut trycka in bollen.

Higuain hade därmed gjort sitt 15:e mål på 24 tävlingsmatcher och dessutom mål i fem raka tävlingsmatcher.

Kort därefter, i den nionde matchminuten, gjorde argentinaren sitt andra mål för kvällen – och Juventus såg ut att gå mot en komfortabel seger.

Tottenham spelade upp sig minuter efter 2-0 målet. Ett mer samlat engelskt lag började spela bollen mer kontrollerat, både sidleds och på djupet. Juventus kämpade och lyckades värja sig mot den engelska forceringen, mycket tack vare en storspelande Gianluigi Buffon. Men så i den 35:e minuten slog måltjuven Kane till när han i rasande fart dribblade sig förbi målvakten och satte reduceringen i öppet mål.

På övertid i första halvlek fick sedan tvåmålsskytten Higuain chansen på nytt från straffpunkten. Men måltjuven satte en stenhård straff i ribban – det skulle visa sig bli ett ödesdigert misstag.

Istället för en 3-1 ledning stod nu matchen och vägde.

Tottenham ökade speltempot ju längre matchen gick och i den 71:a minuten kom så kvitteringen när dansken Christian Eriksen slog in en låg frispark alldeles utanför straffområdet. Den annars storspelande Buffon agerade inte helt övertygande och 2-2 var ett faktum. Det oavgjorda resultatet innebär att Tottenham har bra utgångsläge när de tar emot Juventus på hemmaplan i returmötet den 7 mars.

Fakta: Så spelas åttondelsfinalerna