Juventus raderade stötande tweet. Foto: Bildbyrån/Juventus

Ber om ursäkt efter kränkande bild

Uppdaterad
Publicerad

Juventus damlag ber om ursäkt.

Detta efter stötande bild delats på sociala medier.

”Inte avsedd för rasistisk underton”, skriver klubben.

Storklubben Juventus, som vunnit Serie A Feminine de fyra senaste säsongerna, har hamnat i blåsväder. På sitt officiella Twitterkonto lade damlaget ut en bild på Cecilia Salvai, backen bar ett konformat föremål som liknade en rishatt och gestikulerade med ögonen till sned form.

Efter 25 minuter raderades inlägget, innan dess hade tusentals personer anklagat Juventus för uppenbar rasism. I en ursäkt, som publicerades efteråt, skriver klubben att det inte fanns någon avsikt till rasistisk underton.

”Vi ber verkligen om ursäkt för om tweeten kan ha kränkt någon. Det var inte meningen att skapa någon kontrovers. Juventus har alltid varit mot rasism och diskriminering”, skriver klubben.

Juventus damlag har tre svenskar – Lina Hurtig och Linda Sembrant, och sedan i måndags tillhör även Amanda Nildén (värvad från Eskilstuna) Turinklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.