Ekroth visade vägen när Juventus vann Scudetton: ”En obeskrivlig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Juventus damlag är seriesegrare för andra året på raken.

Försvararen Petronella Ekroth, 29, visade vägen med matchens första mål när ASD Verona besegrades med 3–0 på bortaplan.

– En obeskrivlig känsla att få göra mål i en sån match, säger hon till SVT Sport.

Svenskan fick avsluta säsongen på bästa tänkbara sätt. Juventus var piskade att vinna för att bärga ligasegern, och Ekroth nickade in matchens första mål i den 32:a minuten. Hennes andra fullträff för säsongen.

En hörna mot bortre delen av straffområdet hamnade hos Cristiana Girelli som skarvade vidare till Ekroth. Den förra Hammarby- och Djurgården-backen nådde högst i myllret av spelare framför mål. Stort jubel utbröt och Ekroth kastade sig upp i armarna på backkollegan Sara Gama.

– Herregud vad häftigt alltså. Innan matcherna brukar jag alltid måla upp bilder för att peppa i gång mig och hålla fokus. Den här gången kände jag att jag skulle göra mål. Jag försökte se det framför mig. Och så blev det till verklighet, säger hon och fortsätter:

– Jag är ingen van målskytt så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, jag blev bara helt galen, haha. Jag har haft några chanser i andra matcher där jag känt att jag borde ha gjort mål, men nu kom det.

Hyllades som bäst på planen

I den andra halvleken gjorde Juventus två mål till, vann med 3–0 och säkrade ligatiteln en poäng före Fiorentina, med bland annat svenska målvakten Stéphanie Öhrström i laget. Hon spelade i sin tur hela matchen när ”Viola” slog Roma med 2–1 i sin sista match för säsongen.

Sajten TuttoJuve gav Ekroth 7,5 i betyg på en tiogradig skala. Bäst av samtliga spelare.

”Hon är perfekt i försvaret och gör målet som skickade de svartvita mot Scudetton”, skriver de.

Efteråt firade Juventus vilt med sång, dans och bubbel i omklädningsrummet. Ekroth svepte in sig i en svensk flagga.

– Det är sådana här tillfällen man lever för. Vi har firat jättemycket. Med fansen, i omklädningsrummet, i bussen, ute på middag. Nu har vi ledigt i några dagar så vi går nog all-in i kväll, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.