Goitom hjälte mot ineffektivt Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Linnér höll kvar AIK i matchen.

Sedan gjorde Henok Goitom matchavgörande 1-0 i 67:e minuten när de bortavann mot Kalmar FF.

– Det var kämpa och slita i dag, säger matchhjälten till C More.

AIK hade inte haft ett avslut på mål i matchen – då slog Henok Goitom till i den 67:e minuten. Eero Markkanen tog ner ett inlägg på bröstet och styrde den till en friställd Goitom som kliniskt gjorde 1-0 som blev matchens enda mål.

– Det var kämpa och slita i dag, säger matchhjälten till C More.

– Det finns inga matcher där man kan spela kryss eller förlora för nu går toppen. Det gäller att hänga med, säger han.

Kalmar ineffektivt

Kalmar, vars tränare Nanne Bergstrand gjorde sin första hemmamatch sedan han skrev på för klubben förra månaden, var ineffektivt.

Gästernas målvakt Oscar Linnér var i vägen och stod för flera jätteräddningar, bland annat när Kalmars Mahmoud Eid avslutade från bara någon meters avstånd efter dryga timmen.

– Kalmar jobbade stenhårt i första halvlek. Stängde ytor, flyttade upp backlinjen och hade bra press. Då sa vi i paus att så kan man inte spela 90 minuter, vi skulle få ytor och det fick vi också, säger Goitom, som efter ledningsmålet var en stolpträff från att göra ytterligare ett mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.