Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalmar blev blåsta på ett mål mot Norrköping. Foto: Discovery+

Kalmar blåsta på mål mot Norrköping: ”En bra bit inne”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar kryssade borta mot Norrköping (2–2).

Efter att ha blivit snuvade på ett tydligt mål i första halvlek.

– Den är ett par decimeter... den är en bra bit inne. Kalmar blir rånade på ett mål, säger kommentatorn Jonas Dahlqvist i Discovery+.

Se händelsen i spelaren ovan.

Matchen var runt en halvtimme gammal när Sebastian Nanasi skickade in bollen över mållinjen. Norrköpings målvakt Oscar Jansson fick händerna på bollen men på tv-bilderna syntes det att bollen hade letat sig över mållinjen.

Nanasi började också fira men fick snabbt sluta. Huvuddomare Kristoffer Karlsson och hans team dömde nämligen aldrig mål.

– Jag tror att de flesta ser det. Hela vårt lag ser det och jag tror definitivt att deras spelare ser det. Det är bara domaren som missar det. Den är ganska solklart inne, säger Nanasi till Discovery+.

Protesterade vilt

Nanasi och resten av Kalmarspelarna protesterade vilt men förgäves. Om det hade godkänts hade det betytt 1–1 då Christoffer Nyman gav Norrköping ledningen fem minuter tidigare.

– Klart det är tråkigt. Men vi får acceptera det, det är inget vi kan göra något åt, säger Nanasi.

Det blev dock något av en revansch för Nanasi när han kvitterade i början av andra halvlek med ett lågt distansskott i bortre hörnet.

Men runt tio minuter senare var gästerna återigen i brygga då Andri Gudjohnsen satte 2–1 för Norrköping, islänningens första allsvenska mål.

Men en kvittering skulle komma. Axel Lindahl byttes in i 85:e minuten och bara någon minut senare skickade han in slutresultatet 2–2.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

2 - 2

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Platinumcars Arena, Norrköping
Publik: 6132
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.