Augustinsson Djurgårdshjälte med sitt första mål

Djurgården vann borta mot Kalmar med 1-0. Jonathan Augustinsson blev matchhjälte med sitt första allsvenska mål någonsin.

– Det var kul. Jag har väntat på det, säger Augustinsson till C More.

Djurgården, med nyförvärvet Erik Johansson på bänken, vann borta mot Kalmar FF i värmen på Guldfågeln Arena, med 1-0.

Stockholmarna fick en drömstart när Jonathan Augustinsson i den fjärde minuten fick bollen på vänsterkanten i straffområdet och fick in den vid första stolpen via Lucas Hägg-Johanssons hand.

– Det var kul, jag har väntat på det. Det är en bra assist av Haris Radetinac och jag ville bara få den på mål.

Kalmars bästa chans i den förstav halvleken stod Pape Diouf för när han efter fjorton minuter rundade Isaksson. Men Kalmaranfallaren lyckades inte få in bollen i det öppna målet.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand var missnöjd efter förlusten.

–Det skiftar lite för mycket i kvaliteten. Det är bara att konstatera att Djurgården är det lag som spelar mest markering på fasta situationer, och så länge domaren släpper det, ja, säger tränaren till C More efter matchen.

I den andra halvleken pressade Kalmar Djurgården och trots en forcering i slutminuterna lyckades man inte skapa några större farligheter mot Andreas Isaksson i Djurgårdsmålet.

I den 79:e minuten gjorde till slut Erik Johansson debut i Djurgårdströjan när han kom in istället för Dzenis Kozica. Och Erik Johansson var nöjd med debuten.

–Det var mest kamp och längre bollar från Kalmar som ville trycka upp. Men jag tycker att vi hanterar det bra, säger Erik Johansson till C More efter matchen.