Kalmar-depp och Djurgårdsjubel. Foto: Bildbyrån

Djurgården tog luften ur Kalmar

Kalmar FF behövde seger i bottenstriden – men efter 0-3 hemma mot Djurgården är läget ännu tuffare.

Med två omgångar kvar är man kvar på kvalplats.

Kalmar FF tampas i den allsvenska botten och jagade seger i hemmamötet med Djurgården för att knappa in på IFK Göteborg ovanför.

Matchen blev dock en ensidig historia. Curtis Edwards gav gästerna ledningen med tur och skicklighet via en volley. Sedan gick det undan.

Kalle Holmberg satte 2-0 med ett otagbart skott innanför straffområdet, innan Magnus Eriksson bredsidade in sin straffretur till 3-0.

Tre mål på 20 minuter

Samtliga mål kom i första halvlek – i minut 11, 18 och 31 – och luften gick ur hemmalaget som inte lyckades få kontakt i andra halvlek.

– Vi är effektiva i första och sedan spelar vi av dem på ett bra sätt i andra, säger Djurgårdens Erik Berg till Dplay efter slutsignalen.

Djurgården kliver upp på tredje plats med två omgångar kvar. Kalmar får hoppas att Göteborg och Falkenberg tappar poäng i morgon.