Kalmars Romario blev matchens enda målskytt mot AFC Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Kalmar vann ångestmötet i botten

Bottenmöte mellan Kalmar och AFC Eskilstuna på nedflyttningsplats.

Då vann Kalmar med 2-0 efter mål av Romario och Papa Diouf.

När lagen möttes förra helgen tog AFC sin första seger i allsvenskan – men när lagen möttes i returmötet tog Kalmar revansch. Smålänningarnas övertygande seger innebar att man lämnade positionen som nästjumbo och gick upp på negativ kvalplats.

Fälldes – och tog straffen själv

Brassen Romario stod för matchens första mål i den 22:a minuten sedan han först fällts och sedan slagit in den efterföljande straffen. Tio minuter från slutet avgjorde Papa Diouf definitivt när han gjorde matchavgörande 2-0.

Lämnar nedflyttningsplats

I och med segern byter Kalmar plats med Halmstad i tabellen. AFC Eskilstuna är fortsatt sist i tabellen och tappar allt större grepp om chansen att nå en allsvensk plats nästa säsong.