Blåvitts Calisir kvitterade i 89:e minuten

IFK Göteborg såg ut att få en tung kväll i Kalmar. Den hemvändande stjärnan Lasse Vibe hade bytts ut med skadekänning och laget låg under med under två minuter kvar av ordinarie speltid. Då nickade backen André Calisir in kvitteringen för Blåvitt till 1-1.

– Till slut orkar de inte. Det är skönt att få in den, säger målskytten till C More.

Det dröjde till alldeles i slutet av första halvlek innan det hände något i Kalmar. Då satte sig plötsligt Lasse Vibe och tvingades bytas ut till förmån för Robin Söder.

– Jag tog ut honom direkt. Förhoppningsvis innan något hann gå sönder, sade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More i halvtid.

Strax innan hade Blåvitts stjärnskott Benjamin Nygren nickat på Giorgij Charaisjvilis inlägg, men Lukas Hägg Johansson i Kalmarmålet räddade.

Göteborgarna inledde andra halvlek bra och i den 51:a minuten var de så nära ett ledningsmål som man bara kan vara. Robin Söder nickskarvade i ribban, ner på mållinjen och upp i ribban igen – men aldrig in i mål.

Istället var det Kalmar som tog ledningen Rasmus Elm hittade Isak Magnusson på högerkanten som satte ett inlägg på Papa Dioufs panna.

Det såg också ut att bli segermålet, men i den 89:e minuten hittade Charaisjvilis hörna Calisirs panna.

– Det var slarvigt att ge bort det på en hörna. Det känns oerhört bittert, säger Rasmus Elm till C More.

Poängen var IFK Göteborgs första på bortaplan i årets allsvenska.