Lagkaptenen Tommy Thelin bjöd nyförvärvet Arni Vilhjalmsson på en ridtur efter islänningens första allsvenska mål. Foto: Bildbyrån

Jönköping starkast i smålandsderbyt

Annandag påsk bjöd inte bara på säsongens första stockholmsderby. I Kalmar visade Jönköpings Södra att de är bäst i Småland efter att ha haft lekstuga med Kalmarförsvaret under matchens första halvtimme. I slutet på första halvlek reducerade Kalmar genom Romario till 3-1 som också blev slutresultatet.

– Vi är väldigt obeslutsamma i allting vi gör. Framförallt i defensiven men även i offensiven. Vi är väldigt lätta att göra mål på nu. Vi lyfter oss lite i andra, men det är inte tillräckligt bra, säger en besviken Stefan Larsson till C More efter matchen.

Robert Gojani gjorde bara ett mål förra säsongen. I år har han redan gjort det dubbla. Efter bara fem minuter lobbsköt han med vänterfoten strax innanför straffområdet bollen i ribban och in bakom Ole Söderberg.

Fortsatt tufft för Kalmarförsvaret

J-Södra fortsatte att lägga bollarna bakom en statisk Kalmar-backlinje som på tre matcher släppt in nio mål. Åtta av dem på hemmaplan.

I den 16 matchminuten kom nästa smäll för hemmalaget. J-Södra satte igång spelet snabbt på mittplan, Dzenis Kozica stormade in i straffområdet och frispelade islänningen Arni Vilhjalmsson som enkelt placerade in sitt första allsvenska mål.

Ingen bra dag för bröderna Elm

Bröderna Rasmus och David Elm slet och bråkade till sig varsitt gult kort innan matchklockan stod på 20 minuter. Då linkade lagkaptenen Rasmus av planen med en skada och den lilla strimman hopp om ett kreativt mittfältsspel hos hemmapubliken flög sin kos.

Knappt tio minuter senare vann Tommy Thelin en löpduell mot Marko Biskupovic och lyfte in 3-0. Romarios frisparksmål i slutet på halvleken putsade till siffrorna något. Även om Kalmar stack upp med en handfull halvchanser under matchen andra halva var J-Södras ledning aldrig hotad.

– Vi börjar jättebra och får till vårat spel, utnyttjar att vi har snabba anfallare och gör tre mål. Om vi ligger rätt i våra positioner så har de svårt att skaka oss, säger Tommy Thelin till C More efter matchen.

När Marko Biskupovic fick rullas ut på bår efter en smäll mot huvudet tvingades hemmalaget med dryga tio minuter kvar avsluta matchen en man kort.