Besara bakom Örebros seger

Nahir Besara hade en suverän kväll i Kalmar och låg bakom det mesta då Örebro bortavann med 3-0.

– Jag tycker att vi dominerar både första och andra halvlek, säger han till DPlay.

Det första målet kom i de sista sekunderna av första halvlek. Hemvändaren Besara fick bollen utanför straffområdet och sköt in den via ett Kalmarben.

Tio minuter in i andra halvlek hade Kalmar ett jätteläge på hörna, men ÖSK-målvakten Oscar Jansson var med på noterna.

Kort därefter trodde nog de flesta att Besara hade gjort 2-0, men det vackra skottet dömdes bort för offside då domaren Fredri Klitte menade att Erik Björndahl påverkade spelet då han sprang genom straffområdet.

Men Besara, 29, deppade inte ihop för det. Istället var han påpassligt framme då Viktor Elm slog en horribel felpassning. Besara chippade in 2-0-målet över Lucas Hägg-Johansson i Kalmarmålet.

Segern fastställdes sedan av David Seger som distinkt sköt in 3-0 vid målvaktens högra stolpe.

Besara hade även chans att sätta ett tredje mål, men då missade Björndahl att hans medspelare var fri.

– Passar han inte nästa gång kapar jag huvudet av honom, säger han skämtsamt till DPlay.

Kalmar hade läge att reduicera alldeles i slutet, men Jansson stod för en magnifik dubbelräddning och höll nollan.

Kalmar har förlorat hela åtta matcher i allsvenksan i år och är sist i serien. Örebro går upp till en niondeplats efter 13 spelade omgångar.