Alhaji Kamara i mitten, lär vara en av allsvenskans bäst tränade spelare.

Kamara stoppas av medfött hjärtfel

Publicerad

IFK Norrköpings anfallare Alhaji Kamara har ett medfött hjärtfel. Det gör att 21-åringens karriär kan vara över. – Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här, säger han till klubbens hemsida.

Felet upptäcktes vid en utvidgad hjärtundersökning inför Champions League och är en avvikelse på hjärtats kranskärl. Det finns enligt klubben en stor risk för plötslig död vid maximal hjärtansträngning och samtliga experter avråder från spel. Operationsmöjlighet ska dock utredas.

”Inte hur jag ville det skulle sluta”

– Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här, säger Kamara till klubbens hemsida.

Oavsett hur de fortsatta testerna går kommer han att inte spela fotboll under 2016. Anfallaren värvades till till IFK Norrköping 2014 och gjorde under fjolårets guldsäsong sex mål på 14 matcher.

”Bedrövade”

Kamara missade lagets cupläger i Portugal på grund av vad som sades vara medicinska skäl. Han har inte gått för fullt under februari och nu kom förklaringen. Beskedet är så klart även tungt sportsligt för Norrköping.

– Vi är självklart bedrövade över beskedet. Med tanke på allvaret i situationen ser vi i första hand till Alhajis hälsa, och på så vis är vi tacksamma för att tillståndet upptäcktes. Även om vi är jätteledsna för att Alhaji inte kan spela så kommer hälsan alltid först, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer