Jimmy Durmaz måljublar Foto: Bildbyrån

Durmaz bröt måltorkan dubbelt – men fick bara en poäng

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Durmaz bröt en 113 dagar lång måltorka genom att skjuta in 1-0 för sitt Toulouse, via ribban. I andra halvlek utökade han sedan ledningen mot topplaget Lyon genom ett straffmål. Men matchvinnare blev svensken inte – serietrean hann nå upp till 2-2 innan matchens slut.

Durmaz har fått speltid i nitton av 20 matcher den här säsongen, men poängmässigt har det gått trögt för den 29-årige svensken. Fram till i kväll.

I matchinledningen landade en dåligt slagen hörna hos svensken. Från ena kanten av straffområdet drämde han till med högerfoten. Bollen gick stenhårt över målvaktens händer och via ribban in i mål.

För svensken som inte gjort mål sedan 25:e september lät sedan inte nästa mål vänta på sig. I andra halvlek fick han förtroendet när Toulouse tilldömdes en straff, och 29-åringen var kall när han rullade in bollen med sin vänsterfot, i målvaktens vänstra hörn.

Förra säsongen gjorde Durmaz tre mål för Toulouse. Med målen i kväll har han nått upp till samma kvot. Hans Toulouse ligger på 14:e plats av 20 lag i franska Ligue 1. Lyon är trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.