Rosengård ryckte i toppen Foto: Bildbyrån

Känslor och revanschlusta i toppmötet i Göteborg

Publicerad

Mycket står på spel i toppmötet Göteborg-Rosengård, tabelltrean mot serieledaren.
– Rosengård har möjlighet att rycka i tabellen och vill säkert också ha revansch från säsongsavslutningen ifjol, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Göteborg har chans att hänga kvar i toppen, vid seger är laget endast två poäng bakom Rosengård.

– En jätteviktig match för båda lagen, säger Frida Östberg.

Göteborg har en tunn trupp och skador på flera tunga spelare. De två senaste matcherna har slutat med förluster. Först mot Eskilstuna i serien och i onsdags i Champions League hemma mot Bayern München inför storpublik.

– Spelarna är säkert slitna, framförallt mentalt, tror Frida, men det är säkert lättare att tagga igång till en sådan här match, mot serieledaren.

Östberg tror på Rosengård

– Det kommer säkert att vara mycket känslor i matchen och Rosengård vill nog ha revansch. Det var ju i mötet mot Göteborg i Göteborg som Rosengård ifjol förlorade både matchen, SM-guldet och Champions League-platsen, i den sista omgången, säger Frida Östberg.

Den här gången tror Frida att Rosengård vinner, både matchen med 2-1 och SM-guldet senare i höst.

– Men den truppen och ekonomin förväntar jag mig att Rosengård vinner, man ska kunna ställa det kravet på dem, menar Frida Östberg. Utmaningen för laget är att vara fokuserade i 90 minuter.

Matchen kommenteras av Chris Härenstam och Markus Johannesson och kan ses i  SVT Play eller i SVT1 kl. 14.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer