2017 var ett strålande år för Ken Sema. Foto: Bildbyrån.

Ken Sema: ”Att få spela VM hade vägt tyngst”

Publicerad

Framgångarna med Östersund har gett honom en blågul biljett till landslaget – och Ken Sema har siktet inställt på ett visst mästerskap. – Att få spela VM i Ryssland 2018 hade vägt tyngst, säger han till SVT Sport.

Ken Sema, 24, har varit en av de klarast lysande stjärnorna i Östersund, som lämnat rödsvarta avtryck i Europa League.

Den allsvenska klubben är framme i sextondelsfinal och ställs mot engelska storklubben Arsenal i februari, men först ska Sema i väg på januariturné med Sverige på tisdag.

”Lite speciell i min spelstil”

– Att bli uttagen i landslaget är stort, men nu vill man stanna där. Jag var med i truppen mot Italien, Holland och Luxemburg. Absolut vill man först se och lära, men när du är där vill du ändå vara med och bidra. Du vill göra skillnad, säger han till SVT Sport.

Har du egenskaper som kanske skiljer sig från de andra spelarna i truppen?

– Jag är nog lite speciell i min spelstil jämfört med de andra. Jag vill utmana mycket, komma runt och skapa farligheter. På det sättet tror jag absolut att jag kan vara en spelartyp som behövs i ett landslag. Det beror dock även på hur (förbundskapten) Janne (Andersson) vill spela.

Vad har Janne sagt till dig?

– Att jag är med nu och att jag är med för att jag förtjänat det, för att jag spelat bra i Östersund, och att om jag får chansen ska jag bara ta den.

Jagar VM-biljett

När det gäller framtiden vill Sema inte spekulera i en eventuell flytt från Östersund.

– Just nu har jag ett år kvar på kontraktet och jag utgår från att jag är här tills vidare. Sedan får vi se. Man vill självklart spela där de största spelar, men det är också viktigt med speltiden. Det är inte lönt att spela utomlands utan att få många minuter.

Apropå utlandet – snart kliver ni ut på Emirates. Hur går tankarna inför mötet med Arsenal?

– Det är den största matchen i Östersunds historia och det spelar ingen roll vad folk säger. Vi vet att det handlar om en boll, två mål och lite sidlinjer. Svårare än så är det inte. Det är inte många som tror på oss, men vi har alla möjligheter att ta oss vidare.

När du summerar 2017 – väger landslagsplatsen eller framgångarna med ÖFK tyngst?

– Det är svårt att välja. Jag kan inte säga det ena eller det andra – men att få spela VM i Ryssland 2018 hade vägt tyngst. Jag ska göra allt för att komma dit. Nu har jag chansen och då ska jag ta den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer