Ken Sema om ölskandalen: ”Vad är det för beteende?”

Uppdaterad
Publicerad

Tillresta bortasupportrar kastade öl på honom. Ken Sema hymlar inte om sin irritation.

– Jag tycker att det är väldigt fegt och korkat gjort, säger han till SVT Sport.

Djurgården tog en tung premiärseger borta mot Östersund i går, där Marcus Danielson nickade in matchens enda mål.

Hemmalagets nyckelspelare Ken Sema blev hårt uppvaktad – och attackerad med öl av några tillresta bortasupportrar när han föll i en duell med Haris Radetinac.

– Jag förstår inte hur folk tänker när man kastar öl på en spelare. Vad är det för beteende? Jag förstår inte vitsen med det, men hoppas att de ansvariga tar tag i detta så att det inte händer igen, säger Sema till SVT Sport och fortsätter:

– Jag tycker att det är väldigt fegt och korkat gjort. Det är inte så nice att springa och lukta öl hela matchen.

”Fotbollsfest med tråkigheter”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson uttalar sig om händelsen på Fotbollskanalen.

– Det var ungefär 2 000 djurgårdare i Östersund och det var en fotbollsfest, men med några tråkigheter och självklart kommer vi att agera utifrån det. Det finns väldigt många olika typer av material som man kan använda för det, säger han och fortsätter:

– Sedan får vi väl återkomma med hur vi gör, men vi har hela tiden diskussioner för att göra så bra, så säkra och trevliga evenemang som möjligt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.