Ken Sema: ”Har inget ont att säga om honom”

Publicerad

Efter Östersunds Europaäventyr skakades klubben i grunden och ordföranden Daniel Kindberg pekades ut som spindeln i nätet av en raffinerad plan – med syfte att gynna ÖFK.
Stjärnan Ken Sema upplevde Kindberg som en bra man under sin tid i klubben.
– Han förtjänar verkligen det bästa för jag har ingenting ont att säga om honom, säger Sema till SVT Sport.

SVT:s Uppdrag Granskning kan i dag avslöja att en plats i Superettan och i Allsvenskan kanske aldrig hade varit möjlig för Östersunds FK det inte vore för en misstänkt skenförsäljning av en oansenlig restaurangbarack.

Baracken var från början en gåva från bolaget där Daniel Kindberg var vd – till fotbollslaget där samme Kindberg var ordförande.

Avslöjar: Fusket bakom det svenska fotbollsundret Foto: Bildbyrån

En av lagets stora stjärnor under framfarten i Europa League var yttern Ken Sema. Under den pågående landslagssamlingen gav han sin syn på efterspelet till den stora framgångssagan i Östersund.

– Det var häftigt att få vara en del av den sagan. Vi var det lilla laget från Norrland som gick hela vägen till Europa League och slog självaste Arsenal. Det kommer jag alltid att bära med mig, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Att det sedan har blivit en grej utöver det, med Daniel Kindberg... ska jag vara helt ärligt har jag ingen aning om vad som har hänt eller vad det är som ligger där bakom och gnager. Jag var bara en spelare. Men jag hoppas att det blir en bra lösning. Tyvärr har jag inte mer att säga för jag är inte inblandad i det.

Hur upplevde du Daniel Kindberg som ordförande?

– En bra man. Speciell, speciell. Han ville verkligen att det skulle bli någonting med ÖFK. Han såg allt det här för länge sedan och ville att vi skulle vinna Allsvenskan och ta oss ut i Europa League och Champions League. Han hade en plan och en dröm, och delvis blev det ju så. Vi gick ut i Europa League och slog Arsenal. Jag vet inte om något annat lag i Sverige hade gjort det.

– Daniel Kindberg är en otroligt bra man. Han förtjänar verkligen det bästa för jag har ingenting ont att säga om honom.

Har Östersund fullföljt sina åtaganden gentemot dig?

– Absolut. Jag har inte haft några problem. Det har bara varit kärlek från Östersund och jag försöker ge tillbaka så mycket som jag kan.

Se hela Uppdrag Granskning-programmet här:

Blåsningen i Östersund: Del 1 av 4 Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer